About me

In mijn praktijk gebruik ik mijn achtergrond in de psychologie, coachingstechnieken en ervaringen om jou te helpen de antwoorden te vinden die jij nu nodig hebt. Samen werken we naar duurzame verandering, zodat je na de coaching zelfstandig verder kan blijven ontwikkelen.

Dit is wie ik ben

Ervaring.  

Bart Strijbos

Past mijn baan nog bij me? Wat wil ik en waar ben ik goed in? Waar word ik blij van? Wat verandert er als je antwoord hebt op de vragen die je bezighouden? Begin jij je dag dan weer vol energie?

In 2017 rondde ik aan de Universiteit Utrecht mijn Bachelor in de psychologie af, in de richtingen Klinische Psychologie en Arbeid- en Organisatiepsychologie. Ook behaalde ik in dat jaar het certificaat voor Train-the-Trainer. Tijdens mijn Master Arbeid- en Organisatiepsychologie, liep ik binnen de Universiteit Utrecht een jaar stage. Ik leerde om psychologische kennis toe te passen in de praktijk als coach en trainer.

In de drie jaren waarin ik lesgaf aan studenten psychologie van de Universiteit Utrecht, viel me op dat elke student een eigen manier van leren heeft. En dat elke student tegen andere problemen aanloopt. Ik merkte dat studenten niet alleen goede lessen nodig hadden, maar ook individuele aandacht. Zo veranderde lesgeven steeds meer in coachen. In 2019 behaalde ik mijn Master of Science én werd ik genomineerd voor Psychologie Docenttalent van het jaar. Ook behaalde ik het certificaat voor Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO): Onderwijs Uitvoeren. Ondanks mijn positieve ervaringen als docent, besloot ik fulltime coach te worden: hier haal ik de meeste voldoening uit en maak ik de meeste impact. Ik ga nog steeds elke dag met een glimlach naar mijn werk.

De meeste cliënten verlangen naar hetzelfde: ze willen zichzelf zijn, doen wat ze gelukkig maakt en wat bij ze past. Ze willen hun leven zo invullen, dat ze zingeving ervaren. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Bart Strijbos - Loopbaancoach & Life Coach in Utrecht

Coaching  

Wie ben ik? 

Ik ben loopbaan coach en life coach. Ik werk altijd vanuit authenticiteit. Het valt me op dat de meeste mensen zelf al antwoorden hebben op hun vragen. Ik help je erbij je antwoorden aan het licht te brengen en jezelf beter te leren kennen. Ik stel heldere vragen en heb praktische oefeningen voor je. Zo kom je tot inzichten over jezelf, waarmee je, stapsgewijs, naar je doel toewerkt. Ik steun en motiveer je hierbij.

Iedereen is uniek. Dat ervaarde ik van jongs af aan. Ik heb een Hollandse vader en een moeder van Chinese afkomst, met roots in Suriname. Bij mij thuis ging het er anders aan toe dan bij mijn vrienden. Bij ons stonden elke dag minstens twee extra pannen eten op het vuur. Voor een eventuele gast. Het viel me als kind al op dat er verschillende manieren van leven zijn, de één niet beter dan de andere. In plaats van mee te doen met de rest om er maar bij te horen, maakte ik mijn eigen keuzes. Desnoods tegen de stroom in. Het ging, én gaat, er voor mij om, om trouw te zijn aan je waarden. Een authentiek leven leiden, gun ik anderen ook.

Sommige cliënten komen bij me vanwege stress. Ze ervaren hoge werkdruk of verwachtingen van hun omgeving. Sommigen vergeten zelfs hoe ontspanning voelt. Terwijl iedereen rustmomenten nodig heeft. Hoe ik zelf ontspan? Ik maak muziek, lig met een boek in het park of leg vrienden in de watten met lekker eten en drinken.

Wie ik ben als coach

  • Ik geloof dat iedereen uniek is.
  • Ik stel goede vragen, geef goede oefeningen en motiveer je.
  • Ik ben je sparringspartner en spring met jou in het diepe.
  • Ik help jou de zoektocht aan te gaan en weet dat het je gaat lukken.
  • Ik gebruik mijn ervaring in de psychologie om het beste uit jou te halen

Wie ik niet ben als coach

  • Ik heb geen magisch boek met alle kant en klare antwoorden.

  • Ik heb geen oordeel over jou.

  • Ik neem je niet aan als cliënt, als ik je niet kan helpen.

Coaching doe je samen. Door goed te luisteren en dichtbij elkaar te komen krijg je de beste resultaten.