Coaching

In mijn praktijk gebruik ik mijn achtergrond in de psychologie, coachingstechnieken en ervaringen om jou te helpen de antwoorden te vinden die jij nu nodig hebt. Samen werken we naar duurzame verandering, zodat je na de coaching zelfstandig verder kan blijven ontwikkelen.

Zo werkt coaching bij mij

Stap 1. 

Kennismaking.

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertel jij aan mij waarom je contact hebt opgenomen en ik help om het probleem te verduidelijken. Jij krijgt op die manier gelijk een gevoel van mijn werkwijze. Willen we met elkaar verder? Dan plannen we een intake in. Als ik je niet kan helpen, dan denk ik met je mee wat de volgende stap voor jou kan zijn.

Stap 2. 

Intake.

Tijdens de intake onderzoeken we waar je nu staat, hoe je daar bent gekomen en wat je anders zou willen. We brengen globaal in kaart over welke eigenschappen en vaardigheden je  beschikt en welke belemmeringen je ervaart. Samen formuleren we wat voor jou het gewenste resultaat van de coaching is en bespreken we de praktische gang van zaken. 

Stap 3. 

Coaching.

Door middel van gesprekken, opdrachten en oefeningen werken we naar jouw einddoel toe. We beginnen met een stip aan de horizon en controleren de weg op obstakels. Samen verdrijven we de beren zodat het pad vrij komt. We formuleren de stappen die jij gaat zetten. Ik motiveer jou om de stappen te zetten en help je wanneer het echt moeilijk wordt.

Je kunt kiezen voor coaching per uur of voor een persoonlijk traject.

Stap 4. 

Afronding.

Eenmaal in beweging gekomen zul je zelf stappen moeten blijven zetten. Je hebt nu een duidelijk doel, de beren die in de toekomst komen kun je zelf tackelen en de stappen die je gaat zetten zijn duidelijk. Telefonisch consult en vervolgsessies blijven mogelijk, waardoor je er nooit helemaal alleen voor staat. Je staat veel krachtiger in je schoenen dan voorheen en loopt krachtig op jouw doel af.

Wil je weten of coaching wat voor jou is?

Weet je niet zeker of een traject wat voor jou is? Ik kan met jou meedenken tijdens een gratis kennismaking. Tijdens de sessie hebben we de kans om elkaar te leren kennen. Samen verduidelijken we wat jouw grootste uitdaging is en ik denk mee over mogelijke oplossingen.

Een goede match tussen coach & cliënt is het allerbelangrijkste voor succes. Dus laten we tijdens een kennismaking erachter komen of wij een match zijn!

Op dit moment werk ik alleen op vrijdagen aan BartStrijbos.nl. Het beste kun je me mailen om een kennismaking in te plannen. Zie de contactpagina voor meer informatie.

Wie ik ben als coach

  • Ik geloof dat iedereen uniek is.
  • Ik stel goede vragen, geef goede oefeningen en motiveer je.
  • Ik ben je sparringspartner en spring met jou in het diepe.
  • Ik help jou de zoektocht aan te gaan en weet dat het je gaat lukken.
  • Ik gebruik mijn ervaring in de psychologie om het beste uit jou te halen.

Wie ik niet ben als coach

  • Ik heb geen magisch boek met alle antwoorden.

  • Ik heb geen oordeel over jou.

  • Ik neem je niet aan als cliënt, als ik denk dat ik je niet kan helpen.

Veelgestelde Vragen

Wat als ik dit nou niet kan?

Iedereen die daar voor open staat kan gecoacht worden. Het belangrijkste is dat wij een klik hebben en jij mij vertrouwd. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende inzet toont tijdens het traject.

Het is niet erg om wat minder zelfvertrouwen te hebben. Als zelfvertrouwen in de weg staat, dan werken we samen om dit te verhogen.

Is mijn probleem wel groot en serieus genoeg voor professionele hulp?

Iedereen heeft recht op zijn eigen subjectieve ervaringen. Wat voor persoon A slechts een hindernis is kan voor persoon B een levensbepalend obstakel zijn. Als jij het een probleem vindt en je wilt hulp, wie ben ik dan om te oordelen of het groot genoeg is?

Hoe weet ik of jij een goede coach bent?

Ik krijg van al mijn cliënten positieve recensies. Zij hebben al ervaren wat voor werk ik lever. Het belangrijkste is dat jij een goed gevoel hebt bij mij en dat ik inschat of ik jou kan helpen. Als dat zo is, dan kun je ook goede service en professionaliteit van mij verwachten.

Waar betaal je voor bij coaching?

Bij mij koop je ervaring, professionaliteit, afstand en focus. Mijn achtergrond in de psychologie en alle afgeronde trajecten neem ik mee in jouw traject. Ik kan belangeloos met jou meekijken, van een afstand en puur op je huidige probleem gericht.

Ook achter de schermen ben ik druk bezig om van jouw coaching een succes te maken!